Ιαν 202012
 

Αγαπητοί φίλοι του ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο σύλλογος μας πέρσι τέτοια εποχή βρισκόταν στα πρόθυρα του πρωτοδικείου. Σε μία τελευταία προσπάθεια που έγινε από τα τότε μέλη της υπηρεσιακής διοίκησης (αφού δεν έθετε υποψηφιότητα κανείς και δεν ήταν δυνατό να εκλεγεί διοίκηση), εκλήθησαν παλιοί αθλητές του συλλόγου να αναλάβουν τις τύχες του, όπως γίνεται σε κάθε σύλλογο που είχε την κακοδαιμονία να βρίσκεται στο πρωτοδικείο (βλέπε Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ, Γκούμα στο Πανελλήνιο κλπ).

Εμείς οι παλιοί αθλητές του συλλόγου που ανδρωθήκαμε σ΄ αυτόν, δεν ήταν δυνατό να κωφεύσουμε και χωρίς καμία υστεροβουλία αναλάβαμε ένα έργο που εθεωρείτο ήδη χαμένο. Συγκεκριμένα, οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου ήταν σημαντικές, η γυναικεία και η ανδρική ομάδα είχαν μία και δυο αντίστοιχα νίκες σε όλο το πρώτο γύρο και ήταν τα πρώτα φαβορί για πτώση στις παρακάτω κατηγορίες. Στα τμήματα υποδομής υπήρχαν 70 περίπου παιδιά και από πλευράς διοικητικών στελεχών είχαν μείνει στο σύλλογο, ακάματοι εργάτες και εγγυητές της ύπαρξης του, οι Κοι Παπαχαραλάμπους, Σακελλαριάδης, Τάσος Ηλίας, Αγγελόπουλος. Η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της την 11/1/2011 και σε στενή συνεργασία με τα διοικητικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης (και το Κο Σακόπουλο), επετεύχθησαν τα παρακάτω:

1. Να παραμείνει στην Α2 κατηγορία η γυναικεία ομάδα, η οποία πέτυχε 7 νίκες μόνο στο δεύτερο γύρο υπό την καθοδήγηση του παλιού Σπορτιγκίτη και άριστου προπονητή, του κου Κεραμιδά.

2. Η ανδρική ομάδα υπό την εξίσου άριστη καθοδήγηση του προπονητή κου Αποσκίτη, να πετύχει 9 νίκες σε 13 αγώνες σε όλο το δεύτερο γύρο χωρίς τελικά να καταφέρει να διατηρηθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία (λόγω του αυξημένου αριθμού ομάδων που έπεφταν – έξι ομάδες συνολικά λόγω αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος). Κατάφερε όμως να διατηρήσει την αγωνιστική και ηθική αξιοπρέπεια του ιστορικού συλλόγου μας

3. Να μειωθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου στο 50% περίπου.

4. Δημιουργήθηκε και λειτούργησε καλοκαιρινό κάμπ για παιδιά σε εβδομαδιαίους κύκλους, όπου είχαμε συνολικά 120 εγγραφές.

5. Δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες για τα βάρη και για τις συναντήσεις των αθλητών (συζητήσεις, βίντεο κλπ)

6. Δημιουργήθηκε μία νέα αίθουσα για τζούντο και ρυθμική γυμναστική. Δύο νέα τμήματα τα οποία ήδη λειτουργούν. Η ρυθμική δυναμικά με 30 παιδιά στο τμήμα και με λιγότερη συμμετοχή το τζούντο (3 παιδιά) που ελπίζουμε να βελτιωθεί στο σύντομο μέλλον.

7. Αποκαταστάθηκαν μακροχρόνιες βλάβες μεγάλου κόστους, στα κλιματιστικά του γηπέδου (είναι πλέον απόλυτα λειτουργικά), στα ηλεκτρικά, στον Ηλεκτρικό πίνακα, στις εξωτερικές υδροροές και σε πολλά σημεία εκτεταμένων διαρροών.

8. Αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών στις ακαδημίες σε 120, (σε αυτό βοήθησε και η μείωση των τιμών και οι ευκολίες πού έγιναν στους γονείς αφού ο σύλλογος έλαβε υπ΄όψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση σε όλη τη χώρα).

9. Δημιουργήθηκαν δύο αξιόμαχες ομάδες στο γυναικείο και ανδρικό τμήμα μπάσκετ. Η γυναικεία ομάδα είναι μέσα στους στόχους παραμονής στην κατηγορία σε αξιοπρεπή θέση και η ανδρική διεκδικεί την άνοδό της στην παραπάνω κατηγορία.

10. Τα εφηβικά και παιδικά τμήματα, και τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων αγωνίζονται με επιτυχία στα αντίστοιχα πρωταθλήματα .

11. Έχουν ασφαλισθεί όλοι οι παίκτες και παίκτριες των αγωνιστικών τμημάτων μπάσκετ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία μέχρι το φθινόπωρο του 2012 η ανδρική και μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 η γυναικεία και υπάρχει γιατρός σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας του συλλόγου.

12. Οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου μέχρι τώρα σε ότι αφορά τα λειτουργικά έξοδα έχουν καλυφθεί. Σημειωτέον ότι ο σύλλογος πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα μόνος του, αφού δεν έχει υποστήριξη από Δημοτική αρχή σε κανένα επίπεδο (οι περισσότεροι σύλλογοι φιλοξενούνται σε δημοτικά γυμναστήρια και άρα δεν έχουν λειτουργικά έξοδα. Αρκετοί Δήμοι επιδοτούν και τα αθλητικά αγωνιστικά τμήματα είτε πληρώνουν και τους προπονητές).

13. Υπάρχει καθυστέρηση στις καταβολές οδοιπορικών στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, πλην όμως αν ληφθεί υπ, όψη η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει στους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις κατηγορίες, ότι δεν έχουν καταβληθεί στο σύλλογο από το κράτος οι επιχορηγήσεις που υποχρεούται να δώσει (δεν έχουν καταβληθεί από την ΓΓΑ 80.000 περίπου ευρώ επιχορηγήσεων των τελευταίων ετών), ότι ακυρώθηκαν ή δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες με το σύλλογο από εταιρείες και φορείς που είχαν δεσμευθεί για εκδηλώσεις και διαφημίσεις λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο σύλλογος καταφέρνει και διαχειρίζεται με ορθολογισμό και σύνεση τα οικονομικά ζητήματα, βασιζόμενος στις ευγενείς εισφορές των μελών του, ώστε να επιβιώσει και να υποστηρίξει επαρκώς τους τεθέντες στόχους. Στα μέσα του πρωταθλήματος έχει καταβληθεί το 30% των οδοιπορικών στο ανδρικό τμήμα και το 30% στο γυναικείο από τα συνολικά της αγωνιστικής περιόδου.

14. Τα μέλη του συλλόγου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο σύλλογο, ενισχύοντας τον με την υπερπολύτιμη προσφορά τους. Υπάρχει βέβαια ανάγκη και για περισσότερα ενεργά μέλη, που να αναλάβουν εθελοντικά την διαχείριση διαφόρων τμημάτων του συλλόγου (π.χ. ακαδημίες, έφοροι, φροντιστές κλπ). Η πρόσληψη προσωπικού γι αυτές τις εργασίες είναι απαγορευτική για τα οικονομικά του συλλόγου και απαιτείται να παρακινηθούν άνθρωποι που αγαπούν το σύλλογο να αναλάβουν τα έργα αυτά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο όμως, δεδομένης της κοινωνικής σύστασης της περιοχής που βρίσκεται το γήπεδο (οι περισσότεροι γηγενείς πατησιώτες έχουν φύγει και υπάρχουν πολλοί νέοι κάτοικοι που δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με το σύλλογο, πολλοί αλλοδαποί και μετανάστες).

15. Ο σύλλογος έχει αναπτύξει εξαιρετικά στενές σχέσεις και είναι μέλος πλέον του μεγαλύτερου εμπορικού συλλόγου των Πατησίων, την Αλυσίδα. Το αποτέλεσμα κρίνεται ως αμοιβαία καλό και για τους δύο συλλόγους.

16.Έγιναν σημαντικές εκδηλώσεις στο γήπεδο με την ευκαιρία των εορτών, προς τιμήν των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου, καθώς και σημαντικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και φιλανθρωπικοί έρανοι, που δείχνουν τη στενή σχέση του συλλόγου μας με την κοινωνία. Επίσης αναρτήθηκε τιμητικά η φωτογραφία της ιστορικής ομάδας των γυναικών, που είναι η μόνη στην Ελλάδα που έπαιξε δύο φορές σε ευρωπαϊκό ‘Final Four’, και στην οποία οφείλονται τα δύο αστέρια που κοσμούν τη φανέλα της γυναικείας ομάδας

17.Οι φίλαθλοι του Σπόρτιγκ, εξακολουθούν να είναι κοντά στην ομάδα , να την αγαπούν να την ενισχύουν και να την στηρίζουν.

18. Έγιναν πολλά και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα

Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας, στην οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της, το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Σύλλογος ως ερασιτεχνικός, εξακολουθεί να υπάρχει και να προσφέρει το πολύτιμο κοινωνικό του έργο στην νεολαία και τους κατοίκους της περιοχής, μένοντας πιστός στις αρχές του καταστατικού του.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να υποστηριχθεί η κοινωνική συνοχή και να συνεισφέρουμε όλοι μας εθελοντικά ώστε να επιβιώσουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι της χώρας μας. Είναι πολύτιμη η ύπαρξή τους και η προσφορά στους νέους αλλά και στους μεγάλους και το κενό που θα αφήσουν εάν σταματήσουν να λειτουργούν δεν θα μπορεί να καλυφθεί εύκολα στο μέλλον. Αποτελούσαν και αποτελούν ακόμη, πεδία ενίσχυσης της νεολαίας, σφυρηλάτησης χαρακτήρων, κοινωνικής ισότητας και ομογενοποίησης της κοινωνίας.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπόρτιγκ καλεί όλους μας, όσους έχουμε την τιμή και το προνόμια αυτή την στιγμή να διαχειριζόμαστε τις τύχες ενός μεγάλου συλλόγου, όσους πάσχουν και αγωνιούν για το μέλλον του ενισχύοντας τον, τους φιλάθλους που είναι πάντα στο πλευρό της ομάδας, όσους αγωνίζονται φορώντας την ιστορική του φανέλα, αλλά και όλους τους παλιούς και νέους παράγοντες και φίλους, με ΟΜΟΝΟΙΑ να συσπειρωθούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας και να παραδώσουμε στους επόμενους ένα υπερπολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ένα σύλλογο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον αθλητισμό και που όλοι θα είναι περήφανοι να είναι μέλη του.

Είναι κοινωνικό και ηθικό χρέος μας να το κάνουμε με
ΟΜΟΝΟΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ

Το Δ.Σ. του Α.Ο.Σπόρτιγκ

 Leave a Reply

(required)

(required)