Φεβ 282011
 

Το νέο ΔΣ του Ο ΑΟ Σπόρτιγκ προσπαθώντας να συνεισφέρει στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και στην ποιοτική αναβάθμιση των αγώνων και του αθλητικού fair play θεωρεί ότι οι συνηθισμένες κατά καιρούς διαμαρτυρίες κατά των διαιτητών ελάχιστα συνεισφέρουν στους στόχους αυτούς.

Πλην όμως οι αρχές αυτές και η ισονομία θα πρέπει να εκφράζονται με ίσους όρους από όλους τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα, άλλως όποιος δεν αντιδρά θέτει τον εαυτό του αμέσως σε μειονεκτική θέση.

Κατά τον αγώνα μας με τη φίλη ομάδα της Ένωσης ΙΛΙΟΥ της 27ης Φεβρουαρίου στην έδρα της , γίναμε μάρτυρες μίας εξώφθαλμης πίεσης των διαιτητών από τους παράγοντες οι οποίοι από την αρχή του αγώνα αλλά και στο ημίχρονο πίεζαν ασφυκτικά τους διαιτητές επικαλούμενοι την «αδικία» που υπέστησαν σε προηγούμενους αγώνες τους (μάλιστα είχαν εκφραστεί και με έκδοση ανακοινώσεων από την πλευρά τους). Ως αποτέλεσμα οι διαιτητές συνδιαλεγόμενοι με αυτούς δεν μετέβησαν στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα ως είθισται αλλά παρέμειναν τον περισσότερο χρόνο εντός του αγωνιστικού χώρου, καθιστώντες εαυτούς ευάλλωττους σε επιδράσεις, συναισθηματικές φορτίσεις και ενδεχόμενες πιέσεις.

Το γεγονός αυτό εκτιμούμε ότι επέδρασε καταλυτικά επί του πρώτου διαιτητού κ. Κουνάνη στην συνέχεια του αγώνα, με πολλές αμφιλεγόμενες κατά την εκτίμηση μας αποφάσεις που τελικά βάρυναν στην εξέλιξη του αγώνα (ο οποίος σημειωτέον κρίθηκε στην παράταση). Προς επίρρωση των αναφερομένων κατατίθεται και το βίντεο του αγώνα ως ενδεικτικό στοιχείο υποστηρικτικό των εκτιμήσεων μας. Αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους συμμετέχοντες στο αθλητικό γίγνεσθαι για μία σταδιακή αποκατάσταση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, το Δ.Σ του ΑΟ Σπόρτιγκ εξακολουθεί να εκφράζει την εμπιστοσύνη προς την Ελληνική διαιτησία.

Η παρούσα ανακοίνωσή μας με πνεύμα οικονομίας, δεν έχει σκοπό να προσάψει μομφή προς οιαδήποτε πλευρά, αλλά εκδίδεται με πρόθεση στην συμβολή μας στο δύσκολο έργο των διαιτητών, και στη εγκαθίδρυση κοινά αποδεκτών αρχών μεταξύ όλων των ομάδων ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας ένα ποιοτικό και δίκαιο πρωτάθλημα.

Το Δ.Σ του ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ

 Leave a Reply

(required)

(required)