Ιαν 272010
 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η γιορτή του Σπόρτιγκ για τα 70α γενέθλια του συλλόγου μας. Το κλειστό των Πατησίων γέμισε από παλιές δόξες της ομάδας, ενώ τιμήθηκαν άνθρωποι που δόξασαν με την παρουσία τους τόσο το αντρικό, όσο και το γυναικείο τμήμα. Ο πρόεδρος της FIBA europe Γιώργος Βασιλακόπουλος προανήγγειλε την εκδήλωση, ενώ τιμήθηκαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο επίτιμος πρόεδροςτου Σπόρτιγκ Στέφανος Μανίκας, ο Αγγελος Παπαδημητρίου, ο Ντίνος Αγγελίδης και πολλοί άλλοι.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε μια άλλη διάσταση στο ιστορικό σωματείο μας, αφού είπε πως: “Ο Σπόρτιγκ είναι ένας αμιγώς μπασκετικός σύλλογος, από τον οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τον μεγαλύτερο Ελληνα αθλητή όλων των εποχών, τον Γιώργο Κολοκυθά”. Ο Ξανθός δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και σε παλιούς αγώνες, όταν με τον Αρη είχε δυσκολευτεί να νικήσει τον Σπόρτιγκ και κάλεσε όλους να βοηθήσουν την ομάδα να γίνει ξανά μεγάλη.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο ταμίας της ομοσπονδίας Απόστολος Τασούλας που υπήρξε παίκτης, προπονητής και πρόεδρος της ομάδας στο παρελθόν, έβγαλε από την τσέπη του δελτίο του 1947 και δήλωσε ότι: “Είμαι περήφανος που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο μου δελτίο και θα το πάρω μαζί μου όταν φύγω”. Σε εκείνο το σημείο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο ξέσπασαν σε ένα θερμό χειροκρότημα. Τιμητικές πλακέτες πήραν επίσης ο Νικήτας Αλιμπράντης, ο Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο πρόεδρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιάννης Κλεόπας, η Πόπη Δημητριάδη, η γυναικεία ομάδα που αγωνίστηκε στο φάιναλ-φορ της ευρωλίγκα το 1991, η Νικολέτα Αρναούτογλου, η Στέλλα Χωματά, η Αννυ Κωνσταντινίδου, οι τρεις αθλήτριες που συμμετείχαν στην ολυμπιακή ομάδα του 2004 (Καλέτζου, Τασουλή και Βασιλείου) και οι Κατερίνα Δελή, Τατιάνα Καββαδία, Σοφία Κλιγκοπούλου. Γκέστ σταρ ήταν η Ιρινα Λεφτσένκο που ήρθε από την Ρωσία με το ταξίδι της να διαρκεί δέκα ώρες.

Στο γήπεδο ήταν επίσης ο Κώστας Πετρόπουλος, ο Παναγιώτης Αρβανίτης, ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Γιάννης Γάκης που ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος Κλήμης που ήρθε από την Καλαμάτα, ο Βασίλης Φραγκιάς, ο Νίκος Τοπούζης και ο Νίκος Καλαντωνέας, ο Τάκης Τσαγκρώνης, ο Ντίνος Καλαμπάκος και πολλοί ακόμα που ελπίζουμε να μην στενοχωρηθούν που δεν τους αναφέρουμε….Μετά το τέλος της εκδήλωσης, όλοι ευχήθηκαν στον σύλλογο και έδωσαν ραντεβού για τα 100α γενέθλιά του, το 2036! (Κείμενο : Χ.Σ.)

 Leave a Reply

(required)

(required)