Ιαν 262012
 
Η ομάδα των νεάνιδων του Α.Ο.Σπόρτιγκ

Η ομάδα των νεάνιδων του Α.Ο.Σπόρτιγκ

Μιλήσαμε με τον Θάνο Νίκλα, υπεύθυνο των υποδομών του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Α.Ο.Σπόρτιγκ, με αντικείμενο τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα, το παρόν και το μέλλον τους.

Ερ : Κατ’ αρχήν πες μας ποιες είναι οι αρμοδιότητες σου στο Σύλλογο.

Απ : Είμαι 2 χρόνια στο σύλλογο ως προπονητής κορασίδων, νεανίδων και έχω διατελέσει πέρυσι βοηθός στο γυναικείο τμήμα και φέτος για λίγο καιρό ως βοηθός και πρώτος προπονητής.

Ερ : Πως είναι για έναν προπονητή να εργάζεται με εφήβους και παιδιά. Τι ιδιαιτερότητες υπάρχουν ;

Απ : Πραγματικά το να εργάζεσαι σε αυτές τις ηλικίες αποτελεί καθημερινό στοίχημα για τον εαυτό μου μιας και βλέπω τα αποτελέσματα της δουλειάς μου σε κάθε προπόνηση. Οι ιδιαιτερότητες είναι πολλές μιας και μιλάμε για παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία και πολλές φορές υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με λεπτούς χειρισμούς. Παρόλα αυτά η χαρά που προσφέρει η πρόοδος των παιδιών κάνει τις δυσκολίες να φαίνονται ασήμαντες.

Ερ : Τι στόχους βάζει ένας προπονητής υποδομών. Υπάρχουν αγωνιστικοί στόχοι για τις ομάδες ;

Απ : Θεωρώ και έχω ως αρχή σαν προπονητής υποδομών τη σωστή διαπαιδαγώγηση και διαμόρφωση αθλητριών, που αργότερα θα μπορέσουν να στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα. Οι στόχοι πρέπει να επικεντρώνονται καθαρά στη δημιουργία αθλητριών με άριστη γνώση των βασικών που θα αποτελέσουν τη βάση για μια ολοκληρωμένη αθλήτρια στο μέλλον !

Ερ : Μίλησε μας λίγο για το επίπεδο των ομάδων για τις οποίες είσαι υπεύθυνος. Τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από αυτά τα παιδιά ;

Απ : Οι ομάδες και των κορασίδων και των νεανίδων αγωνίζονται στη πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων τους! Με την ομάδα των κορασίδων πέρυσι καταφέραμε να μπούμε στο final four για την είσοδο μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και τερματίσαμε στη τρίτη θέση γεγονός που αποτελεί τη καλύτερη διάκριση για το τμήμα αυτό τα τελευταία 9 χρόνια! Με την ομάδα των νεανίδων φέτος τερματίσαμε στη 5η θέση ένα βήμα πριν την επομένη φάση και το final four! Kαι τα δύο τμήματα αποτελούνται από “μπασκετικα” παιδιά και είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως στα δύο αυτά χρόνια υπάρχουν δυο κλήσεις αθλητριών μας για την εθνικές ομάδες κορασίδων – νεανίδων (Γεωργιάδη και Μυριούνη).

Ερ : Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Σπόρτιγκ κουβαλάει ένα βαρύ όνομα, το βαρύτερο στη χώρα. Τι σημαίνει αυτό για τα τμήματα υποδομών και πως περνάει στα νέα παιδιά ;

Απ : Είναι τιμή καταρχήν για μένα να ανήκω σε ένα σωματείο με τέτοια ιστορία στο χώρο. τα παιδιά γνωρίζουν και την ιστορία και τις επιτυχίες του τμήματος και ανταποκρίνονται με κάθε σεβασμό για να μπορέσουν να φτάσουν με τη δουλεία τους το σύλλογο ξανά εκεί που του αξίζει!

Η ομάδα κορασίδων του Α.Ο.Σπόρτιγκ της σεζόν 2010-2011 που πέρασε στο final 4

Η ομάδα κορασίδων του Α.Ο.Σπόρτιγκ της σεζόν 2010-2011 που πέρασε στο final 4

Ερ : Αντιμετωπίζεις προβλήματα στη δουλειά σου ; Τι πιστεύεις οτι μπορεί να βελτιωθεί ;

Απ : Σαν πρόβλημα ίσως θα μπορούσε να αναφερθεί ο σχετικά μικρός αριθμός αθλητριών στα δυο αυτά τμήματα αλλά είναι κάτι το οποίο δουλεύουμε απο τις υποδομές και έχουμε δει αποτελέσματα τα οποία εύχομαι να συνεχίσουν! Αυτό που θα πρέπει να βελτιωθεί θεωρώ πως είναι οι ώρες προπονήσεων για να μπορέσουμε να έχουμε ακόμα περισσότερο χρόνο με τις αθλήτριες να δουλεύουμε!

Ερ : Διατέλεσες έστω και για λίγο προπονητής της γυναικείας μας ομάδας. Πως το βίωσες αυτό και τι πιστεύεις για την πορεία τους από εδώ και πέρα ;

Απ : Όπως προανέφερα είναι τιμή για μένα που ανήκω σε ένα ιστορικό σωματείο και ακόμη μεγαλύτερη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αποτελέσω προπονητής της γυναίκειας ομάδας! Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές που συνεργάστηκα και έμαθα δίπλα τους αρκετά πράγματα, κατά σειρά τους κ. Τσουφη, κ. Κεραμιδα και κ. Μυριούνη και έπειτα τις αθλήτριες οι οποίες παρά το νεαρό της ηλικίας μου ανταποκρίθηκαν πολύ επαγγελματικά. Ήταν τεράστια εμπειρία και ευκαιρία για μένα την οποία προσπάθησα να την αξιοποιήσω δουλεύοντας συνέχεια εντός και εκτός γηπέδου και θεωρώ πως τα αποτελέσματα που πετύχαμε και η εικόνα που δείξαμε σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές ήταν άκρως ικανοποιητικά! Η πορεία θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα θετική και βάση αυτής τη καινούργια χρονιά θα πρέπει να μπουν αποκλειστικά στόχοι να φέρουν το σωματείο στην κατηγορία που ανήκει, στην A1 !

Ερ : Τι σημαίνουν οι υποδομές για τον Σπόρτιγκ ;

Απ : Όχι μόνο για το Σπόρτιγκ αλλά και για όλα τα σωματεία οι υποδομές αποτελούν το Α και το Ω! Μέσα από τις υποδομές ο σύλλογος στελεχώνει την ανδρική και γυναικεία ομάδα άρα η σωστή οργάνωση και δουλεία αποτελεί νευραλγικό παράγοντα, δεν είναι άλλωστε λίγα τα σωματεία που έχουν “σβήσει” λόγω έλλειψης υποδομών! Τα τελευταία δυο χρόνια γίνεται συστηματική δουλεία και έχει πέσει βάρος σε αυτό το τομέα και στο σύλλογο μας με εμφανή αποτελέσματα, είναι όμως μια μακροχρόνια διαδικασία που θέλει υπομονή και επιμονή για να καρποφορήσουν αυτά!

Ερ : Πως βλέπεις το μέλλον του συλλόγου μας, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας ;

Απ : Είναι αλήθεια πως λόγω των συγκυριών τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Οι άνθρωποι της διοίκησης αγωνίζονται καθημερινά για να φανούν εντάξει σε αυτό που έχουν αναλάβει και θεωρώ λόγω της όρεξης και της επιμονής που δείχνουν ότι στο τέλος θα δικαιωθούν, γεγονός που χρειάζεται όμως υπομονή από εμάς!

Ευχαριστούμε πολύ τον Θάνο για τις απαντήσεις του και ευχόμαστε στον ίδιο στις αθλήτριες των τμημάτων που εποπτεύει, κάθε επιτυχία στο παρόν και στο μέλλον τους !

 Leave a Reply

(required)

(required)